Besök oss

Vi kan endast ta emot ett begränsat antal besökare och man måste därför föranmäla sitt besök. Våra öppettider är tisdag, onsdag och torsdag 13.00–16.30. Se nedan för mer information.

Lokaler

Centrum för vetenskapshistoria är beläget i anslutning till Vetenskapsakademiens huvudbyggnad i norra delarna av Djurgården. Kontakta Centrums personal via porttelefon vid Vetenskapsakademiens huvudentré, så hämtar de dig till läsesalen. Väskor och ytterkläder är inte tillåtna vid läsesalsborden utan måste placeras i låsbara skåp och i garderoben på Centrum. Anteckningsmaterial och bärbar dator får tas till borden och gratis WiFi finns.

Hitta till Akademien

Kollektivtrafik
Buss 50 från Fridhemsplan, Centralen eller Odenplan till Universitetet. Tunnelbanans röda linje mot Mörby Centrum, stig av vid Universitetet. Roslagsbanan, linje 27 och 28 från Stockholms östra, stig av vid Universitetet.

Bil
Från centrala Stockholm, kör mot Roslagstull och norrut på Roslagsvägen. Sväng av höger vid Stockholms universitet och följ skyltarna.
Från norr, mot och förbi Bergshamra, följ skyltar mot Stockholm, sväng av höger vid skylt.

Parkeringstillstånd och avgift vid kansliet
Parkeringstillstånd och betald parkeringsavgift krävs för att parkera vid Akademiens kansli. Avgiften är 10 kr/timme eller 50 kr/dygn och kan betalas i parkeringsautomat på plats eller via mobiltelefon med appen EasyPark. Parkeringstillstånd delas ut av personal vid Centrum och ger rätt att parkera på markerade platser på området, men inte till en reserverad plats.

Öppettider 2024

Centrum för vetenskapshistoria är öppet för besök. Vi har bemanning tisdagar, onsdagar och torsdagar kl. 13.00–16.30. Vi rekommenderar alltid att besökare kontaktar oss i förväg och anmäler sina besök.

Centrum är semesterstängt 25 juni till 12 augusti 2024. Vi har även stängt följande dagar: 11 januari; 21, 28 mars; 9, 25, 30 april; 8 maj & 20 juni.

Kontakta oss på: centrum@kva.se

Tillgänglighet för rörelsehindrade

Arkivet är beläget på bottenvåningen och tillgängligt med rullstol. Vänligen kontakta oss i förväg om du har speciella behov så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Tillgång till samlingarna

Man måste fylla i beställningslappar för varje volym man önskar ta del av. Normalt får man bara beställa fram fem volymer åt gången till bordet. Med undantag av kartor och ritningar behöver man inte förbeställa material då framtagningstiden är kort. Notera att material som är för skört eller som är trasigt inte är tillgängligt för forskning.